Akoestiek


Akoestische panelen

De akoestiek verbeteren en tegelijkertijd de ruimte een andere sfeer geven?

Een modern interieur voor huis of kantoor met veel pure en strakke materialen zoals glas, beton, RVS, hardsteen en houtsoorten ziet er natuurlijk spectaculair uit. Het brengt wel een vervelende stoorzender met zich mee: galm. Door galm is het geluid dat geproduceerd wordt door alledaagse dingen zoals spreken, lopen en muziekbeleving storend. Zelfs het gezoem van de computer lijkt wel 10x versterkt te worden. Daardoor wordt spraak moeilijker verstaanbaar, is er veel storend omgevingsgeluid en onrust. Slechte akoestiek heeft een hele negatieve invloed op de beleving van de ruimte en de werkzaamheden die er plaatsvinden. Onderzoek wijst uit dat het vermoeidheid, hoofdpijn, irritaties en een slechte muziekbeleving tot gevolg kan hebben. Zou het dan niet geweldig zijn als we dat ten positieve kunnen keren en daarbij ook nog eens extra sfeer creëren? Dat kan rolandrispens.com voor u verzorgen; Akoestische Design-oplossingen, akoestische panelen voorzien van print, voor plafond, tussenschotten en wand.

Bepalend voor de uitvoering van akoestische wanden is het aantal vierkante meters dat u voor een optimaal resultaat nodig heeft. In overleg bepalen we de juiste invulling voor uw locatie.
De uitvoering kan vervolgens opvallend zijn met een fotoprint, subtiel in één of meerdere uni-kleuren, of zelfs onopvallend: afgestemd op de kleuren in uw ruimte.
Een akoestische aanpassing verhoogt het genieten ‘natuurlijk’ voor de muziekliefhebber.
Uw geluidsapparatuur komt hierdoor volledig tot zijn recht.

Kenmerken akoestische panelen :

• Een enorme verbetering in de muziekweergave
• Contact- en loopgeluid verbetering
• Opmerkelijk stiller
• Ecologisch en duurzaam
• Universele toepassing: vloer, wand, plafond en dak
• Eenvoudig te plaatsen
• Luchtgeluid verbeterend

image_pdfimage_print